Tengerre magyar! – Vonattal elérhető tengerpartok (FRANCIAORSZÁG)


Akár legyen szó egy párizsi hétvégéről, vagy a francia riviéráról, Nizza környékéről, mind a két esetben alternatíva lehet a vonat, érdemes körülnézni! Induljunk akkor, az úti cél először Párizs!
Induljunk kényelmesen, éjszakai járattal a Keletiből, másnap kora reggel pedig ébredjünk Münchenben. Itt érdemes lehet akár egy-két napra is megállni (gondolj csak a Zugspitze-ről és Neuschwanstein-ről szóló posztomra), de akár azonnal is tovább lehet utazni Párizs felé, a francia vasút nagysebességű vonatával, a TGV-vel. Így pedig Budapestről este nyolc utáni indulással, következő nap délben már Párizsban szállsz le a vonatról.

A MÁV-Start müncheni hálókocsija (saját kép)

Ha megállsz Münchenben, ki ne hagyd a Zugspitze-t :) (saját kép)

TGV-vel irány Párizs! (forrás:gettyimages.fr)

A TGV járatokra érdemes időben foglalni, a jegyárak ugyanis emelkedhetnek. Legolcsóbban egy ilyen utat 39 €-ból tehetsz meg. Ha pedig Budapesttől nézzük az utat, akkor ha kedved támad egyet vonatozni, irányonként akár 69€-ból meg is járhatod a párizsi utadat.

Vonattal az Eiffel toronyhoz! (forrás:sarahlawrence.edu)



ÜlőhelyesFekvőhelyes (6 fős)Hálókocsi (3 fős)
Budapest-München
29,00 EUR
39,00 EUR
59,00 EUR
München-Párizs TGV
39,00 EUR
--
Összesen egy irányban
68,00 EUR
78,00 EUR
98,00 EUR


Ha esetleg nem városnézős nyaralásról van szó, hanem a tengerpart érdekel leginkább, akkor irány Nizza! Ide két útirányon is eljuthatsz. Induljunk Csehország felé, és utazzunk az orosz vasút vadonat új, modern Moszkva-Nizza járatán! Garantált élmény lesz! Erre viszont ülőhelyes kocsi nem közlekedik, így mindenképpen hálókocsival kell utazni. Így drágább is az út, irányonként 125,25€ a jegy 4 fős hálókocsiban utazva. Az alábbi táblázatban szerepel ez az eljutás ára, irányonként. Breclavig CityStar jegy van, ami menettérti útra 50,6€ (és kisebb csoportok esetén a második főtől mindenki csak félárat fizet, gyerekek pedig negyedárat, ahogy korábban írtam :) )

De akár ide is elvonatozhatsz:) (forrás:youtube.com)



ÜlőhelyesHálókocsi (4 fős)
Budapest-Breclav
25,30 EUR
-
Breclav-Nizza-
125,25 EUR
Összesen egy irányban
150,55 EUR



A másik útirány pedig Milánón át vezet, ahová az osztrák vasút NightJet járatával utazhatsz, erről már korábban beszámoltam, nagyon jó szolgáltatást nyújtanak! Ez az útirány sokkal olcsóbb! Indulj Budapestről 15:40-kor, egy bécsi átszállást követően éjszaka jót aludva másnap 9:12-re Milánóba érkezhetsz. Milanoban van két óra a csatlakozásig, addig nyugodtan nézelődj a városban, tarts egy szünetet az utazásban! Ha nem sietsz, akkor akár délutánig is maradhatsz, ugyanis van 15:10-kor is vonat. Nizzában a THELLO nevű olasz társaság kényelmes járatával öt óra alatt ott lehetsz, közben Európa egyik legszebb vasútvonalán haladsz a tengerparton.

Ülőhelyek a THELLO járaton, mindenkinek jut nagy asztal (forrás:seat61.com)

Kilátás a vonatból, megéri útra kelni :) (forrás:tripadvisor.com)

Nizza környéke pedig csodálatos, szép a tengerpart, a francia riviéra lélegzetelállító. Nem mellesleg akár Monacoba is ellátogathatsz a vonattal, ott is megáll a THELLO járat. Na meg már Nizzában jársz, akkor a nyaralásba beletehetsz egy szardíniai vagy korzikai „nyaralás a nyaralásban” extrát is.
Milyen áron vonatozhatsz el ilyen messzi városokba is? Ha időben foglalsz, akkor már akár irányonként 54€-ért elvonatozhatsz a francia riviérára, garantált élmény ez az útvonal is.
(TIPP: Ha Nizzában tartózkodsz, akkor érdemes lehet Párizst is beiktatni a programba, közlekedik Párizsba TGV járat)



ÜlőhelyesFekvőhelyes (6 fős)Hálókocsi (3 fős)
Budapest-Bécs-Milánó
39,00 EUR
59,00 EUR
79,00 EUR
Milánó-Nizza
15,00 EUR
--
Összesen egy irányban
54,00 EUR
74,00 EUR
94,00 EUR


Én garantáltan útra fogok kelni, Nizzában lakik egyik rokonom, és természetesen vonattal fogom meglátogatni. Hogy mikor? Azt még nem tudom, de hamarosan :D Előtte még azért vele is egyeztetek, de ha ezeket a sorokat véletlenül olvassa, akkor már tud a tervemről. 

Remélem ti is kedvet kaptatok egy kis francia utazáshoz, és megtetszett a vonatos eljutás is. Ne feledjétek, bármi kérdésetek van, keressetek Facebookon :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Irány a hegyekbe! - Bajor csodavilág, Garmisch Partenkirchen

Egynapos Gyors - Szabadkás Videós