Tengerparti nyaralás Bulgáriában? Vonattal!!! - II. rész /a tengerpart/

Nos akkor megérkeztünk, Burgason szálltunk le a vonatról. A vasútállomás szép, felújított, nagyon EU-s szagú, szinte sterill, "németes". Csak a sínek közti kis gaz jelzi, hogy ez itt a Balkán. :D Összességében tényleg nagyon kulturált állomás, jó itt leszállni. Napospart még innen nagyjából fél órás buszútra van. Vonatunk több mint két órát késett. Ez idegesítőnek tűnhet, viszont ha tudod, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy a jegyár fele visszajár, máris nem hat olyan durván a késés ténye :D

Burgas, vasútállomás - megérkeztünk!!!

Leszálláskor sok a sok taxis nyomult ránk, hogy velük menjünk már a Napospartra... Felesleges taxiba ülni, max csak átvernek, vigyázni kell velük! Az állomás elől buszjáratok indulnak a környék összes nyaralóhelyére, cirill és latin betűkkel is ki van írva az úticél. A buszok napospartra nagyjából 20 percenként közlekednek, szerencsére nem kell itt sem órákat várakozni, teljesen jól szervezhető magán úton ide a nyaralás. A Burgasbus nevű társaság 22-es jelzésű buszával utaztunk, mely Burgas vasútállomás és Napospart között közlekedik. Az alábbi linken tájékozódhatsz(?), vigyázz cirillbetűk!  :) http://burgasbus.info/burgasbus/?cat=1

Naposparton a busz sok helyen megáll, így szinte bármely parti szállodához könnyedén eljuthatsz! A település központjában van a busz végállomása. Ha innen tovább kell menni a szálláshoz, akkor tovább tudsz utazni busszal (1 Sunny Beach - Nessebar), de taxival vagy gyalog is mehetsz. Mi az utóbbit választottuk, jól esett a séta. A Napostpart környéki vonalakat üzemeltető busztársaság és az útvonalhálózat az alábbi linken érhető el.

Napospart buszállomás: menő JBL hangszóróból szól néni hogy indul a busz :D 

Szállást a Booking.com-on foglaltuk. Nagyon szeretem a bookingot, eddig semmi problémám nem volt vele, teljesen megbízható oldal. Egy tanács: mindig írd meg a szállásértékeléseket, tölts fel hozzá képeket. Ilyenkor ugyanis bizonyos esetekben a booking 25€-t visszautal a számládra. Hogy ez pontosan hogy megy, ezt nem vágom, de néha már kaptam vissza pénzt tőlük :D Ez azért nem rossz :) Ráadásul ha az alábbi linken foglalsz, további 15$ értékű kedvezményt kapsz! A kijelentkezés után a booking ezt is visszautalja számládra. https://www.booking.com/s/d0vid761 Sajnos a link csak 10 foglalásig érvényes. Az oldalon felhasználási feltételek is vannak, érdemes ezeket is megnézni :)

A Hotel Slavyanski

A Napospart északi részén, Nesebartól kb. 2 km-re található Hotel Slaviansky, háromcsillagos szálláson voltunk, félpanziós ellátással. Ez egy viszonylag egyszerűbb szálloda, semmi csicsa, csak ami szükséges. Viszont a szobánk tiszta volt, a légkondi működött. Illetve minden szobához saját erkély is tartozik, ha szeretnéd tengerre nyíló!! Ami pedig a legjobb: a szállodának van medencéje is. Na nem mintha messze lenne a tenger... de azért mégis király :D Ha félpanziós ellátáson vagy, akkor pedig a medence mellett található napágyakat és napernyőket ingyen használhatod. Mindig itthagytuk a törölközőket, még akkor is ha a tengerben fürödtünk, így ott nem kellett kifizetni a napernyőbérlést, és a homokba se kellett ledobni a törölközőt. Az ellátás itt teljesen jó volt, reggeli és vacsora is svédasztalos, válogathatsz kedvedre :) Gyümölcsök, saláták, húsok, baklava, minden megtalálható volt. De egy sima rántottás reggeli is mehet, vagy készíts magadnak melegszendvicset, mi is azt tettük sokszor.

 Kilátás az erkélyről, kicsit látszik a medencénk is

A tenger szuper, ezen a partszakaszon a tengerpart homokos, gyönyörű, a partszakasz jól kiépített. A víz szerintem tiszta volt, egyedül nagyobb szeles időben hordott ki a szél mindenféle tengeri gazt a partközelbe. Szemetesnek viszont egyáltalán nem szemetes, úgy látszik vigyáznak a tisztaságra az emberek. A partot minden este egyengetik, reggel mindig szép sima karbantartott strandra mehetsz. Ami nekem személyes kedvencem volt, hogy nem naplementét mész nézni, hanem napfelkeltét, mivel a Fekete-tenger nyugati partján vagy :D Eddig ilyen helyen még nem voltam, ez volt az első. Ha Te sem, akkor indulj csak el! ;) A víz egyáltalán nem volt hideg így júliusban, szinte meg sem volt a szokásos szenvedés, hogy egy bizonyos pont fölé nehezen engeded a vizet :D Mellesleg ha hidegebb is lett volna, megcsap két nagyobb hullám aztán már mindegy is..

A tengerpart. Munkába menet méginkább visszavágyom! :D

Itt is megtalálhatók a szokásos vízi sportok, jetskizhetsz, kipróbálhatod a parasailinget, sok lehetőséged lesz a szórakozásra. Vagy egyszerűen csak vidd le a matracot a partra, a hullámok pedig gondoskodnak az élményről, órákig ellehetsz a vízben. Ha pedig meguntad keress kagylót, építs homokvárat. Minden korosztálynak jó szórakozás az is, tanúsítom :D Mivel a part homokos, teljesen megfelelő kisgyerekkel érkezőknek is, lassan mélyül, ugrálhat benne a gyerkőc. 

Homokos strand, röplapdapálya, bárok. INDULJUUUNK!! :)

A tengerparton rengeteg bár, büfé található. VIGYÁZZ a fagyival, nem gombócban adják meg az árat, hanem 100g-ban. Jól megszívtam mikor kértem. Két gombócot kérek ilyen meg olyan ízűt. Nézem azta, mekkora gombócot ad, ez igen! :D Aztán rárakta az eladó a mérlegre és mondja 18leva (1 leva kb 165Ft). Hát nem kell mondani meglepődtem, inkább el se hoztam a fagyit. :D Ezt leszámítva viszont tényleg nagyon jó, amit akarsz azt megtalálsz. Hűtőmágnes kellene anyunak vagy egy SunnyBeach-es póló a tesódnak? Valami pia a haveroknak vagy csak ennél egy jót? Simán! Ráadásul az árak sem vészesek, sőt! Ülj be a tengerparton egy bárba egyél egy kebabot, utána guríts le egy Kamenitza-t (király bolgár sör), élvezd a nyarat!

Tipikus tengerparti bar, üldögélnék itt most is!

Összességében a bolgár tengerpart az a hely, ahol egy percet sem fogsz unatkozni. Bármihez is jön meg a kedved, ennél vagy szórakoznál azt itt megtalálod. Hét éjszakát voltunk lent, de még nagyon szívesen maradtam volna tovább is. Ha bármivel kapcsolatban kérdésed merülne fel, érdekelne, hogy mit csináltam, hogy csináltam, kérdezz csak bátran! :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Irány a hegyekbe! - Bajor csodavilág, Garmisch Partenkirchen

Egynapos Gyors - Szabadkás Videós

Tengerre magyar! – Vonattal elérhető tengerpartok (FRANCIAORSZÁG)