Tengerparti nyaralás Bulgáriában? Vonattal!!! - III. rész /programok/

Na igen.. Programokból van bőven. Akár bulizni, vadulni szeretnél, akár városlátogatásra mennél lehetőséged adódik rá bőven. Akkor nézzük is, mivel töltöttük az egy hetet a Naposparton. Az érkezés utáni első napon nem volt más csak a tenger. Jól is esett az bizony, elvégre is ezért keltünk útra :D Este pedig jól megünnepeltük megérkezésünket. Ott volt a kérdés, ha akkor hová menjünk? Választék az volt bőven! Minden bár hirdeti magát. Ilyen program, olyan program, itt Jackson,

Ha ez megvolt,...

... akkor jöhet ez is ;)

ott Elvis amott meg Lady Gaga. Bármilyen "sztárfellépőt" keresel, az meglesz tuti :D Természetesen nem az igazi, hanem egy bolgár másolat, de hangulatot csinálnak :D A bárok előtt ki vannak írva az akciók, elvégre is mindenki igyekszik becsalogatni a vendégeket. Néha kicsit erőszakból mondjuk az igaz. Utánad jön az "élő hirdetőoszlop" aztán mondja és mondja, a huszadik ilyen már kicsit zavart :D De nembaj, jó volt azért, egy időn belül észre sem veszed ezeket. Az árak itt sem vészesek, de azért folyik a leva ha sokáig maradsz :D

Jackson-copy a "sztárvendég" :D

Nem csak a bulizásról szólt az egész hét, körbejártuk a környéket. Először is Nesebarba látogattunk, nagyon szép város. Könnyen lejuthatsz autó nélkül is Nesebarba, nincsen messze és a buszok pedig sűrűn járnak. 1,6 leváért pedig el is visz. Jegyet nem kell előre vásárolni, van a buszon kalauz, majd ő jön - ha jön :D De nekünk minden alkalommal odaért, így megvettük a jegyeket. A naposparton az 1-es számú buszt használtuk, es levitt egészen Nesebarig. http://www.sbavto.com/en/index.php?option=com_content&view=article&id=45 <----- itt tudod megnézni a Napospart környéki buszjáratokat ;)

Nesebar "bejárata"

Nesebar egy félsziget, ami a világörökség része. A busz az óváros széléig elvisz, onnantól indulhat is a városnézés. Először amit meglátsz, az a szélmalom, amit képeslapokon, hűtőmágneseken is viszont láthatsz. Elég régi, török köri kis építmény. Itt érdemes lemenni a partra, tök jól végiglátni az egész Napospartot, a sok szállodát és a rengeteg embert, csinálhatsz pár jó fotót. Ha okos vagy, korán kimész a városba, mikor még nincsenek sokan. Mi nem voltunk okosak, 11 körül mentünk ki :D Az oké, hogy tényleg nagy volt a tömeg, de a hőség.. igen, életből egyes :D Annyi a szerencse, hogy a szűk utcácskák árnyékosak, így már bent a városban nem volt elviselhetetlen és égető a napsütés.

Kis tér az óvárosban

A városkapuk a 4-5. század körül épültek, a bizánci korban. Ha belépsz a városba, egyértelműen látszódik a török hatás, nekem nagyon bejött ez a kisváros. Nagyjából két órát sétáltunk a városban, meg is lepődtünk, nem érződött annyinak. Meglepő volt, hogy egyik étteremből kiszólt egy ember, hogy "szép kilátás, gyertek". Aztán mondtunk neki magyarul valamit, de rájöttünk, hogy ennyit tudott :D
"Szép kilátás" na igen, a kilátás az menő :D

Megnéztük a város főbb látnivalóit, mint pl. a Pantokrátor templom, illetve vettünk ajándékot az otthoniaknak. A bolgár rózsaolaj vagy abból készült termékek minden árusnál megtalálhatók.. ki gondolná :D Illetve az én személyes kedvencemet a "Pirulo" nevű dinnyés jégkrémet is megtaláltam, amit itthon ritkán látok :D Legjobb! :)

A Pantokrátor templom

A Pirulo, az én kedvencem :D

A nyaralás alatt Várnába is ellátogattunk. A város annyira nem tetszett, azt hittem, hogy szebb lesz. Bár ide elsősorban nem is a városnézés miatt mentünk el. Busszal utaztunk a Napospartról, online foglaltunk jegyet a Dorisbus nevű társaságnál. Semmi negatív tapasztalatom nem volt velük, a busz jött időben, indult időben. Annyi, hogy az ígért távolsági busz helyett csak egy mikrobusz jött.. Na de ennyi belefér, jogos ha nincs sok utas :D A lényeg, hogy odaértünk Várnába. A busz bent tesz le a városban, azonban mi a tengerpart felé vettük az irányt.

Szinte megszólal a szovjet himnusz :D 

Itt is :D

Keresztülsétáltunk az egész városon, a Primorski parkon keresztül mentünk a várnai Delfináriumba. A delfinshow körülbelül fél órás volt, nagyon tetszett, tényleg baromi okos állatok a delfinek. Viszont elgondolkodtam azon, hogy mennyire szar lehet szegény állatoknak ott élni. Na de maga a program élvezetes, nem hosszú, de nem is rövid. Akit érdekel az ilyen, szerintem nézze meg, drágának se drága :D Ráadásul a jegyek is online megvehetők, tehát még itthonról el lehet intézni mindent. Kinyomtatod, viszed magaddal és kész :D http://dolphinarium.festa.bg/en

A delfinshow sztárjai :)

Továbbiakban már csak a Naposparton voltunk, jöttek a bulik továbbra is, pihenés, strandolás :D Visszamennék már most... Utolsó napra viszont már csak ilyen kis lazulós programot terveztem, jó is az ilyenkorra. A parton van egy csomó minigolfpálya, 7-10leva/fő közötti árakon. Jó kis esti kikapcsolódás volt, akárcsak a billiárd a szálláson.

Egy minigolfpálya a sokból

Lényeg a lényeg, ha Bulgáriába utazol, a Napospart egy kitűnő hely, bármit megtalálsz ott amit szeretnél. Csak pihennél és fürdenél, fetrengenél a szállodában vagy akár tartalmasabban töltenéd az időt? Érdekel a kultúra és a történelem vagy a természet? Esetleg csak végigtombolnál egy hetet? Mindegy mit akarsz, itt meglesz az tuti :D A beszámoló következő és utolsó részében összegzem röviden tapasztalataimat, tanácsaimat és a hazutat. :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Irány a hegyekbe! - Bajor csodavilág, Garmisch Partenkirchen

Egynapos Gyors - Szabadkás Videós

Tengerre magyar! – Vonattal elérhető tengerpartok (FRANCIAORSZÁG)